MOBILE TEST


Pakiet - Sandomierski Region Winiarski

Na Sandomierszczyźnie od XIII wieku z powodzeniem uprawiano winorośl oraz prowadzono ...

Więcej

Pakiet Boże Narodzenie 2019

Święta Bożego Narodzenia - Wigilia  w Sandomierzu(24.12.2019 - ...

Więcej

Pakiet Chwile we Dwoje

Przygotowaliśmy specjalną ofertę dla Par łączącą w sobie elementy romantycznego ...

Więcej

Pakiet Romantyczny Weekend

To wyjątkowa propozycja dla par pragnących spędzić romantyczne chwile sam na sam w ...

Więcej

Pakiet Sylwester 2019 w Sandomierzu

Sylwester w Hotelu Sarmata to gwarancja udanej zabawy. Koszt pakietu dla 2 os. już od ...

Więcej

Prev Next

 

Sandomierski mead it is a tradition nurtured for ages, knowledge and experience closed in a modern, unique bottle. Traditional recipes of local mead producers and new technologies used in the process of fermentation guarantee unusual gustatory impressions.
 
The most distinguished of all mead ' Sandomierski ' has a well – balanced herb and spicy aroma. It is produced according to recipes that date back to the heyday of Polish mead production in XVII century, the centre of which was in Sandomierz and the nearby lands. The reference of Sandomierski mead can be found in Gall Anonim's Chronicles. The mead got its unique taste and aroma thanks to the long – term aging in oak barrels and constant temperatures in the cellars.
 
Sandomierski mead is available in Hotel Sarmata and Sarmacka Restaurant.
 
alt alt alt
 
 
  
Drinks:
 
Sandomierski
 
Serve in Highball type glass with crushed ice.
  • 50 ml of Sandomierski mead ( Trójniak )
  • ½ lime juce
  • 20 g of cane sugar
  • 20 ml of Campari bianco
  • 30 ml of Cinzano rosso
  • crushed ice
  • Fill up with Schweppes,
  • American Ginger Ale
  • Decorate with a lime slice
  
Queen Jadwiga
 
Serve in Highball type glass with crushed ice
  • 6 crushed mint leaves
  • 50 ml of Sandomierski mead ( Trójniak )
  • 30 ml of still mineral water
  • 30 ml of apple juice
  • 10 ml of lemon juice
  • crushed ice
  • Fill up with 7 up
  • Decorate with a lemon slice
 
Salve Regina
 
Serve in Highball type glass with crushed ice
  • 40 ml of Sandomierski mead ( Trójniak )
  • 40 ml of apple juice
  • 30 ml of Campari bianco
  • Crushed ice
 
Sudomir
 
Serve in Tumbler type glass with 2 ice cubes
  • ice cubes
  • 100 ml of Sandomierski mead ( Trójniak )

 

  • Pakiet Boże Narodzenie 2019

    Święta Bożego Narodzenia - Wigilia  w Sandomierzu(24.12.2019 - 26.12.2019)   Pakiet obejmuje następujące świadczenia: 2 noclegi w stylizowanym pokoju Śniadania świąteczne w formie bufetu szwedzkiego (25.12., 26.12., Godz. 08..... Więcej…  
  • Pakiet Sylwester 2019 w Sandomierzu

    Sylwester w Hotelu Sarmata to gwarancja udanej zabawy. Koszt pakietu dla 2 os. już od 1.320 zł w pokoju standard.  Pakiet Sylwester 2019 w Sandomierzu(30.12.2019 —01.01.2020 lub 31.12.2019 - 02.01.2020)   Pakiet obejmuje następu.... Więcej…  
  • Informacja o danych osobowych

    Informacja o danych osobowych 1. Administratorem danych osobowych Gościa jest Euro-Tour Sport & Travel M.M.Tusznio Sp.J. z siedzibą w Sandomierzu, ul. Skłodowskiej 37, 27-600 Sandomierz, NIP 864-000-09-29, zwana dalej „Hotelem”. .... Więcej…  

Zespół Dworski Hotel Sarmata *** ul. Zawichojska 2, 27-600 Sandomierz,tel.: +48 (15) 833 47 00, fax.: +48 (15) 833 47 01, mob.: +48 530 33 47 00 e-mail.: recepcja@hotelsarmata.pl